הבזבזן המצוי.JPG

ההרצאה תועבר על ידי ד"ר אפרת אלימלך – חוקרת ויועצת סביבתית

ההרצאה תיקח אותנו למסע בעקבות הזבל שלנו. כמה מזון אנחנו קונים, כמה ממנו נצרך וכמה נזרק. מדוע אנחנו מבזבזים כל כך הרבה מזון. מי מרוויח ומי נפגע ואיך ניתן לנהל זאת אחרת.

ההרצאה תעסוק בהרגלי הצריכה של "הבזבזן המצוי". ננסה להבין האם בזבוז מזון הוא תוצר של חוסר מודעות, האם אנחנו מצוידים בידע הבסיסי בנוגע לניהול מזון, אילו פרקטיקות מובילות לבזבוז , מהי תרומתן של תוויות התפוגה לנושא, והאם בזבוז מזון הוא בכלל שאלה של תכנון.

ההרצאה תעסוק בזווית הישראלית , אך תתייחס גם לתופעה הגלובלית וההקשר שלה למשבר המזון העולמי ולמה בעצם מתרחש בזבוז מזון בעולם בו קרוב למיליארד איש סובלים מתת תזונה וחצי מיליארד אחרים סובלים מהשמנת יתר.

אפרת , יועצת וחוקרת סביבתית המתמחה בניהול ובמדיניות טיפול בפסולת. כבר עשר שנים שאפרת חוקרת דפוסי ייצור פסולת באופן בלתי אמצעי, בניסיון להבין איך נראית הפסולת שלנו ומה היא אומרת
עלינו.

יום שני , 22/11/21, בשעה 20:00 בגן הקיימות במשגב (סמוך למבנה המועצה)

פרטי המשתתף

Browser not supported