ברוכים הבאים למשגב!

אורח חיים מקיים וסביבתי הנו ערך משמעותי במשגב. החיים בישוב קטן בגליל מזמנים לנו הזדמנות גדולה של חיבור לטבע וקהילתיות מחד ואתגרים שונים מאידך בדמות מרחקי נסיעה, ממשק עם חיות בר ועוד. מעבר כל אלו, חלה עלינו, תושבי המרחב הכפרי הגלילי, אחריות גדולה לשמור על השטחים הפתוחים המקיפים אותנו, למזער את הפגיעה שלנו בסביבה ולמצוא את האיזון בין הצרכים והנוחות שלנו להשפעות שלנו על הסביבה והקהילה. זו מהות הקיימות.

אגף שפ"ע ואיכות הסביבה במועצה שואף לסייע לתושבים במציאת האיזון הזה תוך מתן שירות מעולה, הנגשת פתרונות ועידוד הפעילות הסביבתית הקהילתית.

להלן מידע בנושא, עבורכם התושבים החדשים במועצה.

בכל שאלה מוזמנים לפנות אלינו לאגף בטלפון 04-9902317 או דרך מוקד המועצה בטלפון 04-9902333

 

הפרדת פסולת

משגב הציבה לעצמה מטרה למזער את כמויות הפסולת המועברת להטמנה והגדלה מתמדת של אחוזי המיחזור. נדבך משמעותי בהשגת מטרה זו הנה הפרדת הפסולת האורגנית (שאריות מזון). אנו מאמינים בטיפול מקומי ככל הניתן ועל כן מעודדים תושבים לבצע קומפוסטציה בקומפוסטר ביתי בחצר. את הקומפוסטר הראשון אנחנו נספק ללא עלות, יחד עם הדרכה אודות תפעול נכון. מי שאיננו מסוגל לבצע קומפוסט בחצר, יוכל לקבל פח חום לפסולת האורגנית אשר מפונה ונשטף אחת לשבוע. נפח הפח החום מספיק למספר משפחות על כן מומלץ להשתמש בפח חום יחד עם השכנים. על מנת להקל על ההפרדה ולמזער את הפוטנציאל למפגעי ריח,
מומלץ להשתמש בשקיות מתכלות לפח החום. ניתן להזמין שקיות במחיר מוזל דרך אתר המועצה.

במרכזי המיחזור בישובים מוצבים מיכלים רבים אליהם ניתן להפריד את רכיבי הפסולת הניתנים למיחזור, ביניהם אריזות (פח כתום), נייר (פח כחול), זכוכית (פח סגול), קרטון, טקסטיל ועוד.

גזם

בישוב מפוזרות עמדות גזם אליהן מוציאים התושבים את הגזם מגינותיהם. את הגזם יש להכניס לעומק העמדה על מנת להשאיר מקום לבאים אחריכם. הגזם נאסף באמצעות משאית מנוף, מרוסק על ידי המועצה והופך לחומר חיפוי מטייב לקרקע. ניתן להזמין מהמועצה משאית רסק גזם, ללא עלות, לשטח ציבורי בישוב, בתיאום עם מנהל הקהילה.

גרוטאות

בכל ישוב ישנו מתחם המיועד לגרוטאות. במתחם הייעודי יש לשים רק דברים גדולים, שלא ניתן להכניסם לתוך הפח הרגיל – ספה, קרש ארוך, כיסא, ארון וכד'. העמדה איננה מיועדת לפסולת בניין. גם כאן, נא להכניס את הפריטים לעומק המתחם.

פסולת אלקטרונית

עבור מכשירי חשמל ואלקטרוניקה קטנים, ישנם פחים ייעודיים הממוקמים בסמוך לבתי הספר האזוריים – הר שכניה, הר גילון, הרכס (לבון), גליל (אשבל), מעלה צביה, מורשת ומשגב אליהם ניתן להשליך גם נורות לד ופלואורסצנט. במזכירות כל ישוב (ובגנים ובתי הספר) ישנה קופסא עבור סוללות. מכשירי חשמל גדולים – תנורים, מקררים, מדיחים וכד' נאספים מפתח המגרש, ללא עלות, על פי פניית התושב למוקד משגב 107. כלל הפסולת האלקטרונית הנאספת מועברת למפעל "אקולוגיה לקהילה המוגנת" בתרדיון, מפעל חברתי המעסיק אנשים בעלי צרכים מיוחדים.

פעילות קהילתית

האגף יוזם ומארגן פעילות קהילתית-יישובית בנושאי קיימות סביבה ותומך בפרויקטים סביבתיים בקהילה ובמערכת החינוך. אתם מוזמנים לקחת חלק בגינה קהילתית או בועדת הסביבה בישוב. אנחנו נשמח תמיד לשמוע ולהצטרף ליוזמות סביבתיות חדשות שעולות ביישובים. אם יש לך יש רעיונות – בוא לספר לנו.

וטרינריה

חיות בית:

אם יש לכם כלב או חתול, אל תשכחו לרשום אותו במועצה ולחסן אותו במועד. פעמיים בשנה נערכים חיסוני כלבת בישובים, יש לעקוב אחרי הפרסומים על הגעתה של הווטרינרית ליישוב.  כמו כן ניתן לחסן אצלנו במועצה, בשעות הקבלה המופיעות באתר המועצה.

במשגב שומרים על החוק ולא מאפשרים לכלבים לשוטט חופשי. בעת טיול עם הכלב יש לקשור אותו ברצועה. לצורך פיקוח ואכיפת החוק המועצה מפעילה פקח וטרינרי ולוכד כלבים.

חיות בר:

כחלק מהחיים במרחב הכפרי, קיים ממשק צמוד עם חיות בר – חזירי בר, שפני סלע, שועלים, תנים, גיריות, דורבנים ועוד רבים וטובים. חיות הבר נכנסות לתחומי ישובים מפני שבהם קל יותר להשיג מזון, מים ומחסה. קרבה לחיות בר אינה רצויה והיא מזיקה להן וגם לנו.

המועצה, בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים, מבצעת פעולות להרחקת חיות הבר ומניעת המפגע שהם יוצרים אך פעילות זו, ללא טיפול בגורמי משיכתן לתוך הישובים אינה יעילה.

חשוב להקפיד על סגירת פתחים מתחת לבתים, לא להשאיר מזון זמין של חיות בית בחוץ ולא להאכיל חתולי רחוב בצורה לא מבוקרת. פירוט נוסף אודות אמצעים להפחתת גורמי משיכה של חיות בר ניתן למצוא
באתר המועצה.